Pro přípravu 16 porcí budete potřebovat
listové těsto | 450 g |
žloutkový krém | 600 g |
malinový džem | 50 g |
fondánovou polevu | 300 g |
Upečený a vychladlý listový plát rozkrojíme na dvě poloviny (20x30cm) a slepíme (vrchní stranou k sobě) připraveným žloutkovým krémem, jemně zatěžkáme a necháme v lednici do druhého dne zatuhnout.
Po zatuhnutí otočíme, potřeme malinovým džemem a potáhneme fondánovou polevou. Necháme zatuhnout v lednici. Po zatuhnutí nakrájíme.
listové těsto | 450 g |
---|
Postup pro přípravu listového korpusu
Listové těsto vyválíme na plech do rozměru 30x40cm, pomašlujeme vodou a dostatečně propícháme vidličkou. Upečeme při teplotě cca 210°C do zlaté barvy.
žloutkový krém | 600 g |
---|---|
plnotučné mléko | 375 g |
cukr krupice | 85 g |
vanilkový cukr | 15 g |
vanilkový puding | 55 g |
žloutek (1ks) | 20 g |
máslo | 100 g |
tuzemák | 30 g |
Postup pro přípravu žloutkového krému
2/3 mléka s cukrem přivedeme k varu. 1/3 mléka smícháme s pudinkovým práškem a žloutkem.
Přilijeme k vařícímu mléku, přivedeme k varu a vaříme minimálně 2 minuty do úplného provaření pudinkového prášku. Ihned přendáme do misky, jemně pocukrujeme moučkovým cukrem a zakryjeme fólií (tímto se zabrání tvorbě kousků v krému) a necháme vychladnout.
Po vychladnutí smícháme s máslem pokojové teploty a pořádně vyšleháme. Nakonec přidáme tuzemák.
fondánová poleva | 300 g |
---|---|
sušená fondánová poleva | 267 g |
voda | 42 g |
Postup pro přípravu fondánové polevy
Fondánový prášek smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Při této teplotě je poleva připravena k použití.
Tip: Doporučuji použít vanilkový pudink Dr.Oetker.
Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit
-
Digitální teploměr tužkový585 Kč vč. DPH (bez DPH 483,47 Kč)
-
Fondánová poleva139 Kč vč. DPH (bez DPH 120,87 Kč)