Pro přípravu 2 ks budete potřebovat
korpus na biskupský chlebíček | 2 ks |
fondánovou polevu | 300 g |
ozdobu | 2 ks |
Upečené a vychladlé biskupské chlebíčky polijeme nejlépe na mřížce fondánovou polevou a ještě před zatuhnutím ozdobíme.
biskupský chlebíček korpus | 2 ks |
---|---|
hrubá mouka na vysypání formy | |
olej na vymazání formy | |
cukr moučka | 240 g |
máslo | 240 g |
mouka hladká | 288 g |
vejce (cca 4 ks vel. L) | 240 g |
rozinky | 72 g |
kandovaný pomeranč | 36 g |
kandovaná citronová kůra | 36 g |
sušené brusinky | 60 g |
prášek do pečiva | 1/2 sáčku |
Postup pro přípravu biskupského chlebíčku
Nejdříve si vymažeme formy olejem a vysypeme hrubou moukou.
Povolené máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně zašleháme žloutky. Vše ještě dobře vyšleháme. Když máme vyšlehanou máslovou část, můžeme vyšlehat bílky.
Do máslové části přimícháme směs ovoce, (kandovaný pomeranč, kandovaná citronová kůra, sušené brusinky, rozinky) které jsme předem obalili v mouce a dobře promícháme, přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a vše dobře promícháme. Nakonec po částech jemně a postupně přimícháme ušlehané bílky.
Naplníme vymazané a vysypané formy hrubou moukou a ihned pečeme při teplotě cca 170°C cca 35-45 minut.
fondánová poleva | 300 g |
---|---|
sušená fondánová poleva | 272 g |
voda | 42 g |
Postup pro přípravu fondánové polevy
Fondánový prášek smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Při této teplotě je poleva připravena k použití. Přelijeme chlebíčky a ještě před zatuhnutím dozdobíme.
Poznámka: Ozdobit můžeme dle vlastní fantazie.
Použitá forma na tento recept – srnčí hřbet o délce 30 cm. Formu lze použít i jinou, např. silikonovou.
Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit
-
Fondánová poleva139 Kč vč. DPH (bez DPH 120,87 Kč)
-
Sada jednorázových cukrářských sáčků 45cm – 10ks74 Kč vč. DPH (bez DPH 61,16 Kč)
-
Papír na pečení – role 20m72 Kč vč. DPH (bez DPH 59,50 Kč)
-
Papír na pečení – 20 archů39 Kč vč. DPH (bez DPH 32,23 Kč)
-
Papír na pečení – role 8m37 Kč vč. DPH (bez DPH 30,58 Kč)