Pro přípravu 20 ks budete potřebovat
makovec korpus | 20 ks |
citronovou fondánovou polevu | 200 g |
citron na ozdobu | 1 ks |
lyofilizované maliny na ozdobu | 20 ks |
Vychladlé jednoporcové makovce ozdobíme cukrářským sáčkem s hladkou špičkou citronovou polevou. Před zatuhnutím dekorujeme mákem, citronovou kůrou a sušenými malinami.




makovec korpus | 20 ks |
---|---|
máslo | 214 g |
cukr krupice | 164 g |
žloutky | 256 g |
bílky | 450 g |
cukr krupice | 328 g |
mouka hladká | 107 g |
mouka hrubá | 107 g |
mák mletý | 128 g |
Postup pro přípravu korpusu makovec
Povolené máslo ušleháme se 164 g cukru a postupně přiléváme žloutky a šleháme dokud není rozpuštěný cukr. Vedle si ušleháme bílky s 328 g cukru.
Žloutkovou část zlehčíme částí ušlehaných bílků a obě hmoty spojíme a postupně přidáváme směs mouky hladké, hrubé a máku. Vše dobře ručně promícháme a dávkujeme do formiček.
Pečeme při teplotě 180°C cca 30 minut.















citronová fondánová poleva | 200 g |
---|---|
sušená fondánová poleva | 178 g |
citronová šťáva | 30 g |
Postup pro přípravu citronové fondánové polevy
Fondánový prášek smícháme důkladně s citronovou šťávou, zahřejeme na 45-48°C. Při této teplotě je poleva připravena k použití. Makovce dozdobíme polevou, mákem, lyofilizovanou malinou a kouskem citronu.











Poznámka: Ozdobit můžeme dle vlastní fantazie.
Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit
-
Fondánová poleva139 Kč vč. DPH (bez DPH 120,87 Kč)
-
Sada jednorázových cukrářských sáčků 45cm – 10ks74 Kč vč. DPH (bez DPH 61,16 Kč)