Pro přípravu 20 ks budete potřebovat
eclair korpus | 20 ks |
malinový žloutkový krém | 800 g |
šlehačku 33% | 400 g |
čerstvé maliny | 60 ks |
malinovou fondánovou polevu | 300 g |
sekané pistácie na dekoraci | 10 g |
lyofilizované maliny na dekoraci | 10 g |
Vychladlý korpus rozkrojíme na dvě poloviny. Vrchní polovinu nazdobíme malinovou fondánovou polevou, lyofilizovanými malinami a pistáciemi. Spodní polovinu naplníme malinovým žloutkovým krémem a nazdobíme čerstvými malinami. Dozdobíme ušlehanou šlehačkou a jemně přiklopíme připraveným vrškem.
eclair korpus | 20 ks |
---|---|
voda | 107 g |
plnotučné mléko | 133 g |
máslo | 100 g |
cukr krupice | 5 g |
sůl | 1 g |
mouka hladká | 133 g |
vejce (cca 4 ks vel. L) | 213 g |
Postup pro přípravu eclair korpusů
Vodu, mléko, máslo, sůl, cukr přivedeme k varu a zamícháme mouku. Hmotu pořádně rozmícháme a restujeme cca 4-5 minut na bílé dno (nemělo by se lepit těsto na vařečku).
Po urestování dáme do robotu částečně vychladit (mícháme hákem nebo protínačkou) a postupně přimícháváme vejce. Pořádně rozmícháme. Poté hned nastříkáme eclairy sáčkem s hladkou trubičkou na pečící papír, jemně prsty pokapeme vodou a upečeme.
Pečeme při teplotě cca 210°C, po zabarvení jemně odvětráme troubu od přebytečné páry a dopečeme při cca 180°C do světle hnědé barvy.
malinový žloutkový krém | 800 g |
---|---|
plnotučné mléko | 500 g |
cukr krupice | 113 g |
vanilkový cukr | 20 g |
vanilkový puding | 73 g |
žloutky | 27 g |
máslo | 133 g |
maliny sušené(lyofilizované) | 10 g |
Postup pro přípravu malinového žloutkového krému
2/3 mléka s cukrem přivedeme k varu. 1/3 mléka smícháme s pudinkovým práškem a žloutky. Přilijeme k vařícímu mléku, přivedeme k varu a vaříme minimálně 2 minuty do úplného provaření pudinkového prášku.
Ihned přendáme do misky, jemně pocukrujeme moučkovým cukrem, přikryjeme fólií a necháme zcela vychladnout. Nejlépe do druhého dne v ledničce.
Po vychladnutí pořádně rozšleháme v robotu, smícháme s máslem pokojové teploty a dobře vyšleháme. Nakonec přidáme sušené maliny a pořádně promícháme.
malinová fondánová poleva | 300 g |
---|---|
sušená fondánová poleva | 267 g |
voda | 42 g |
lyofilizované maliny | 4 g |
Postup pro přípravu malinové polevy
Fondánový prášek smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Přimícháme jemně podrcené sušené maliny a pořádně rozmícháme. Můžeme dekorovat vršky banánků. V případě, že chcete použít již ochucenou polevu, použijte malinovou fondánovou polevu.
ušlehaná šlehačka | 400 g |
---|---|
smetana 33% | 400 g |
Postup pro přípravu šlehačky a dozdobení
Připravené eclairy s malinovým krémem ozdobíme čerstvými malinami a dobře ušlehanou šlehačkou. Nakonec jemně přiklopíme připraveným vrškem.
Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit
-
Digitální teploměr tužkový585 Kč vč. DPH (bez DPH 483,47 Kč)
-
Fondánová poleva malinová159 Kč vč. DPH (bez DPH 138,26 Kč)
-
Fondánová poleva139 Kč vč. DPH (bez DPH 120,87 Kč)
-
Sada jednorázových cukrářských sáčků 45cm – 10ks74 Kč vč. DPH (bez DPH 61,16 Kč)
-
Papír na pečení – role 20m72 Kč vč. DPH (bez DPH 59,50 Kč)
-
Papír na pečení – 20 archů39 Kč vč. DPH (bez DPH 32,23 Kč)
-
Papír na pečení – role 8m37 Kč vč. DPH (bez DPH 30,58 Kč)