Pro přípravu 50 ks budete potřebovat
piškoty | 50 ks |
bílkový krém | 500 g |
černorybízovou fondánovou polevu | 1 200 g |
sušené květy | 4 g |
Na upečený piškot nastříkáme sáčkem s hladkou trubičkou bílkový krém s džemem do tvaru indiánka. Necháme cca 2 hodiny zatuhnout v ledničce a potáhneme do černorybízové fondánové polevy. Před zatuhnutím na závěr dozdobíme sušenými květy.




piškoty korpus | 100 ks |
---|---|
cukr krupice | 150 g |
bílky | 120 g |
žloutky | 80 g |
mouka hladká | 150 g |
pudinkový prášek | 12 g |
moučkový cukr | 35 g |
Postup pro přípravu piškotů
Žloutky ušleháme s 1/3 cukru krupice. Následně vyšleháme bílky se zbylým cukrem krupice, do kterých před došleháním přidáme pudinkový prášek. Do vyšlehaných žloutků zamícháme nejdříve 1/3 ušlehaných bílků a potom teprve zbytek bílků a jemně promícháme. Nakonec jemně přimícháme prosátou mouku.
Připravenou hmotu tvarujeme sáčkem s hladkou trubičkou do tvarů malých piškotků, které před pečením jemně posypeme přes sítko moučkovým cukrem.
Pečeme při cca 180°C cca 10 minut. Upečené poznáme, že jdou sloupnout z papíru.


bílkový krém | 500 g |
---|---|
cukr krupice | 330 g |
bílky | 82 g |
borůvkový džem | 82 g |
voda | 86 g |
citronová šťáva z jednoho citronu |
Postup pro přípravu bílkového krému
2/3 cukru svaříme s vodou na 113°C.
V tento okamžik dáme šlehat do robotu bílky se zbylým cukrem a džemem. Cukr mezitím pozvolna dovaříme na 116°C. Když máme bílky skoro vyšlehané, stáhneme rychlost robotu na nejnižší stupeň a pomalu přiléváme horký cukrový rozvar. Za stálého chodu robotu na nejnižší otáčky necháme mírně vychladit.
Podle chuti dochutíme citronovou šťávou a ještě vlažným krémem nastříkáme indiány.
Upečené a vychladlé piškotky nastříkáme bílkovým krémem do tvaru homole a necháme zatuhnout v lednici cca 2 hod.

černorybízová fondánová poleva | 1 200 g |
---|---|
sušená fondánová poleva | 1 038 g |
voda | 198 g |
sušený (lyofilizovaný) černý rybíz | 10 g |
Postup pro přípravu černorybízové polevy
Fondánový prášek smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Přimícháme jemně podrcený sušený černý rybíz a pořádně rozmícháme. Můžeme potáhnout indiánky.
Nakonec ozdobíme sušenými květy a necháme v lednici zatuhnout.

Tip: Pro zjednodušení práce u nás můžete zakoupit již připravenou směs černorybízové fondánové polevy.
Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit
-
Fondánová poleva černorybízová159 Kč vč. DPH (bez DPH 138,26 Kč)
-
Sušené květy79 Kč vč. DPH (bez DPH 68,70 Kč)
-
Sada jednorázových cukrářských sáčků 45cm – 10ks74 Kč vč. DPH (bez DPH 61,16 Kč)