4.9
(10)

Pro přípravu 50 ks budete potřebovat

piškoty 50 ks
bílkový krém 500 g
černorybízovou fondánovou polevu1 200 g
sušené květy 4 g

Na upečený piškot nastříkáme sáčkem s hladkou trubičkou bílkový krém s džemem do tvaru indiánka. Necháme cca 2 hodiny zatuhnout v ledničce a potáhneme do černorybízové fondánové polevy. Před zatuhnutím na závěr dozdobíme sušenými květy.

piškoty korpus100 ks
cukr krupice150 g
bílky120 g
žloutky 80 g
mouka hladká150 g
pudinkový prášek 12 g
moučkový cukr 35 g

Postup pro přípravu piškotů

Žloutky ušleháme s 1/3 cukru krupice. Následně vyšleháme bílky se zbylým cukrem krupice, do kterých před došleháním přidáme pudinkový prášek. Do vyšlehaných žloutků zamícháme nejdříve 1/3 ušlehaných bílků a potom teprve zbytek bílků a jemně promícháme. Nakonec jemně přimícháme prosátou mouku.

Připravenou hmotu tvarujeme sáčkem s hladkou trubičkou do tvarů malých piškotků, které před pečením jemně posypeme přes sítko moučkovým cukrem.

Pečeme při cca 180°C cca 10 minut. Upečené poznáme, že jdou sloupnout z papíru.

bílkový krém 500 g
cukr krupice330 g
bílky 82 g
borůvkový džem 82 g
voda 86 g
citronová šťáva z jednoho citronu

Postup pro přípravu bílkového krému

2/3 cukru svaříme s vodou na 113°C.

V tento okamžik dáme šlehat do robotu bílky se zbylým cukrem a džemem. Cukr mezitím pozvolna dovaříme na 116°C. Když máme bílky skoro vyšlehané, stáhneme rychlost robotu na nejnižší stupeň a pomalu přiléváme horký cukrový rozvar. Za stálého chodu robotu na nejnižší otáčky necháme mírně vychladit.

Podle chuti dochutíme citronovou šťávou a ještě vlažným krémem nastříkáme indiány.

Upečené a vychladlé piškotky nastříkáme bílkovým krémem do tvaru homole a necháme zatuhnout v lednici cca 2 hod.

černorybízová fondánová poleva 1 200 g
sušená fondánová poleva 1 038 g
voda 198 g
sušený (lyofilizovaný) černý rybíz 10 g

Postup pro přípravu černorybízové polevy

Fondánový prášek smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Přimícháme jemně podrcený sušený černý rybíz a pořádně rozmícháme. Můžeme potáhnout indiánky.

Nakonec ozdobíme sušenými květy a necháme v lednici zatuhnout.

Tip: Pro zjednodušení práce u nás můžete zakoupit již připravenou směs černorybízové fondánové polevy.

Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit

Jak hodnotíte náš recept?

Průměrné hodnocení 4.9 / 5. 10

Recept zatím nikdo nehodnotil, budete první?

Sdílejte recept na sociálních sítích

Další recepty