Pro přípravu 50 ks budete potřebovat
koblížky | 50 ks |
jahodový džem | 300 g |
jahodovou fondánovou polevu | 500 g |
lyofilizované jahody na ozdobu | 20 g |
Z připravené těsta si usmažíme malé koblížky, které po vychladnutí naplníme jahodovým džemem. Nakonec potáhneme jahodovou fondánovou polevou a dozdobíme mrazem sušenou jahodou.
koblížky | 50 ks |
---|---|
mouka hladká | 250 g |
mouka hrubá | 250 g |
mléko | 275 g |
cukr krupice | 78 g |
olej | 62 g |
žloutky | 62 g |
sůl | 2 g |
tuzemák | 15 g |
droždí | 38 g |
citronová kůra | 2 g |
Postup pro přípravu koblížků
Droždí smícháme s trochou cukru, částí vlažného mléka, trochou hladké mouky a připravíme si kvásek, který necháme vykynout.
Do kotlíku si nasypeme prosátou hladkou a hrubou mouku, cukr, sůl a vše promícháme. Přidáme žloutky, olej, tuzemák, citronovou kůru a vykynutý kvásek.
Za postupného přidávání vlažného mléka vypracujeme nelepivé těsto, které necháme pod utěrkou dobře vykynout. Vykynuté těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka o pr. 5 cm , která necháme na pomoučeném tácku vykynout.
Po vykynutí usmažíme z obou stran ve středně rozpáleném oleji.
Usmažené a vychladlé kobližky naplníme sáčkem s hladkou trubičkou s jehlou jahodovým džemem.
jahodová fondánová poleva | 500 g |
---|---|
sušená fondánová poleva | 445 g |
voda | 70 g |
lyofilizované jahody | 5 g |
Postup pro přípravu jahodové fondánové polevy
Fondánový prášek smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Přimícháme jemně podrcené sušené jahody, pořádně rozmícháme a můžeme použít. Potažené koblihy můžeme dozdobit sušenými jahodami. V případě, že chcete polevu již ochucenou, zvolte k přípravě jahodovou fondánovou polevu.
Tip: Jahody na ozdobu můžete použít i čerstvé.
Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit
-
Fondánová poleva jahodová159 Kč vč. DPH (bez DPH 138,26 Kč)
-
Fondánová poleva139 Kč vč. DPH (bez DPH 120,87 Kč)
-
Sada jednorázových cukrářských sáčků 45cm – 10ks74 Kč vč. DPH (bez DPH 61,16 Kč)