5
(5)

Pro přípravu 50 ks budete potřebovat

koblížky50 ks
jahodový džem300 g
jahodovou fondánovou polevu500 g
lyofilizované jahody na ozdobu20 g

Z připravené těsta si usmažíme malé koblížky, které po vychladnutí naplníme jahodovým džemem. Nakonec potáhneme jahodovou fondánovou polevou a dozdobíme mrazem sušenou jahodou.

koblížky 50 ks
mouka hladká250 g
mouka hrubá250 g
mléko 275 g
cukr krupice78 g
olej62 g
žloutky62 g
sůl2 g
tuzemák15 g
droždí38 g
citronová kůra2 g

Postup pro přípravu koblížků

Droždí smícháme s trochou cukru, částí vlažného mléka, trochou hladké mouky a připravíme si kvásek, který necháme vykynout.

Do kotlíku si nasypeme prosátou hladkou a hrubou mouku, cukr, sůl a vše promícháme. Přidáme žloutky, olej, tuzemák, citronovou kůru a vykynutý kvásek.

Za postupného přidávání vlažného mléka vypracujeme nelepivé těsto, které necháme pod utěrkou dobře vykynout. Vykynuté těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka o pr. 5 cm , která necháme na pomoučeném tácku vykynout.

Po vykynutí usmažíme z obou stran ve středně rozpáleném oleji.

Usmažené a vychladlé kobližky naplníme sáčkem s hladkou trubičkou s jehlou jahodovým džemem.

jahodová fondánová poleva500 g
sušená fondánová poleva445 g
voda70 g
lyofilizované jahody5 g

Postup pro přípravu jahodové fondánové polevy

Fondánový prášek smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Přimícháme jemně podrcené sušené jahody, pořádně rozmícháme a můžeme použít. Potažené koblihy můžeme dozdobit sušenými jahodami. V případě, že chcete polevu již ochucenou, zvolte k přípravě jahodovou fondánovou polevu.

Tip: Jahody na ozdobu můžete použít i čerstvé.

Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit

Jak hodnotíte náš recept?

Průměrné hodnocení 5 / 5. 5

Recept zatím nikdo nehodnotil, budete první?

Sdílejte recept na sociálních sítích

Další recepty