5
(3)

Pro přípravu 20 ks budete potřebovat

eclair korpus 20 ks
mascarpone krém 800 g
čerstvé jahody 600 g
jahodovou fondánovou polevu 200 g
bezé pusinky 10 g
ruby hoblinky 10 g

Upečený máslový korpus z odpalovaného těsta, rozkrojíme na dvě poloviny. Vršky korpusu ozdobíme jahodovou fondánovou polevou, Ruby hoblinkami a bezé. Spodní polovinu korpusu naplníme připraveným krémem z mascarpone a ozdobíme čerstvými jahodami. Nakonec přiklopíme připraveným vrškem s polevou a dekory.

eclair korpus20 ks
voda107 g
plnotučné mléko133 g
máslo 100 g
cukr krupice 5 g
sůl 1 g
mouka hladká133 g
vejce (cca 4 ks vel. L)213 g

Postup pro přípravu eclair korpusů

Vodu, mléko, máslo, sůl, cukr přivedeme k varu a zamícháme mouku. Hmotu pořádně rozmícháme a restujeme cca 4-5 minut na bílé dno (nemělo by se lepit těsto na vařečku).

Po urestování dáme do robotu částečně vychladit (mícháme hákem nebo protínačkou) a postupně přimícháváme vejce. Pořádně rozmícháme. Poté ihned nastříkáme eclairy sáčkem s hladkou trubičkou na pečící papír, jemně prsty pokapeme vodou a upečeme.

Pečeme při teplotě cca 210°C, po zabarvení jemně odvětráme troubu od přebytečné páry a dopečeme při cca 180°C do světle hnědé barvy.

Vychladlý korpus rozkrojíme na dvě poloviny. Vrchní polovinu nazdobíme jahodovou fondánovou polevou, čokoládovými hoblinkami a bezé pusinkami. Spodní polovinu naplníme mascarpone krémem a nazdobíme čerstvými jahodami. Nakonec jemně přiklopíme připravenými vršky.

jahodová fondánová poleva 200 g
sušená fondánová poleva – jahodová 175 g
voda 42 g

Postup pro přípravu jahodové polevy

Fondánový prášek jahodový smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Ihned dekorujeme vršky banánků ve variantě potažení celého banánku nebo jednoduchým nazdobením cukrářským sáčkem. Před zatuhnutím dozdobíme bezé pusinkami a čokoládovými hoblinkami z Ruby čokolády.

mascarpone krém800 g
mascarpone 400 g
šlehačka 33% 400 g
moučkový cukr 80 g
vanilkové aroma pár kapek

Postup pro přípravu mascarpone krému

Mascarpone, šlehačku, moučkový cukr a vanilkové aroma vyšleháme do tuhé pěny. Připraveným krémem ihned nazdobíme spodky rozkrojených korpusů.

jahody600 g
čerstvé jahody600 g

Dozdobení

Připravené eclairy s mascarpone krémem ozdobíme čerstvými jahodami. Nakonec jemně přiklopíme připravenými vršky.

Poznámka: místo hoblinek z Ruby čokolády a bezé můžete také použít na dekoraci jahodové, ale i jogurtové křupky

Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit

Jak hodnotíte náš recept?

Průměrné hodnocení 5 / 5. 3

Recept zatím nikdo nehodnotil, budete první?

Sdílejte recept na sociálních sítích

Další recepty