4.8
(4)

Pro přípravu 16 porcí budete potřebovat

listové těsto 450 g
žloutkový krém 600 g
malinový džem50 g
fondánovou polevu300 g

Upečený a vychladlý listový plát rozkrojíme na dvě poloviny (20x30cm) a slepíme (vrchní stranou k sobě) připraveným žloutkovým krémem, jemně zatěžkáme a necháme v lednici do druhého dne zatuhnout.

Po zatuhnutí otočíme, potřeme malinovým džemem a potáhneme fondánovou polevou. Necháme zatuhnout v lednici. Po zatuhnutí nakrájíme.

listové těsto450 g

Postup pro přípravu listového korpusu

Listové těsto vyválíme na plech do rozměru 30x40cm, pomašlujeme vodou a dostatečně propícháme vidličkou. Upečeme při teplotě cca 210°C do zlaté barvy.

žloutkový krém 600 g
plnotučné mléko 375 g
cukr krupice85 g
vanilkový cukr 15 g
vanilkový puding55 g
žloutek (1ks)20 g
máslo100 g
tuzemák30 g

Postup pro přípravu žloutkového krému

2/3 mléka s cukrem přivedeme k varu. 1/3 mléka smícháme s pudinkovým práškem a žloutkem.

Přilijeme k vařícímu mléku, přivedeme k varu a vaříme minimálně 2 minuty do úplného provaření pudinkového prášku. Ihned přendáme do misky, jemně pocukrujeme moučkovým cukrem a zakryjeme fólií (tímto se zabrání tvorbě kousků v krému) a necháme vychladnout.

Po vychladnutí smícháme s máslem pokojové teploty a pořádně vyšleháme. Nakonec přidáme tuzemák.

fondánová poleva 300 g
sušená fondánová poleva 267 g
voda42 g

Postup pro přípravu fondánové polevy

Fondánový prášek smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Při této teplotě je poleva připravena k použití.

Tip: Doporučuji použít vanilkový pudink Dr.Oetker.

Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit

Jak hodnotíte náš recept?

Průměrné hodnocení 4.8 / 5. 4

Recept zatím nikdo nehodnotil, budete první?

Sdílejte recept na sociálních sítích

Další recepty