4.7
(3)

Pro přípravu dortu (16 porcí) budete potřebovat

světlý korpus o pr. 23 cm2 ks
malinový džem200 g
rozvar s tuzemákem800 g
fondánovou polevu 300 g

Jeden korpus prokrojíme na dvě poloviny, které pomažeme džemem a jednu vložíme zpět do ráfku. Druhý korpus rozkrojíme na 4 kola a potom ještě křížem viz foto.

Začneme namáčet nejdříve největší kolo z rozkrájeného korpusu do červeného rozvaru (pořádně namočíme a částečně hned vymačkáme přebytečný rozvar). Potom namočíme další kolo do žlutého rozvaru a poté další do červeného a poslední do žlutého. Když máme celý korpus namočený a naskládaný a zbyl nám ještě žlutý rozvar, tak ho rovnoměrně rozlijeme po namočeném korpusu.

Potom přiklopíme druhou polovinou korpusu namazaného džemem a důkladně zatěžkáme. Celý dort by měl být zcela v ráfku. Necháme do druhého dne zatěžkaný. Druhý den dort otočíme, potáhneme fondánovou polevou, necháme zatuhnout a na závěr dozdobíme.

světlý korpus 2 ks
vejce (cca 8 ks vel. L)440 g
cukr krupice300 g
vanilkový cukr10 g
voda40 g
mouka hladká340 g

Postup pro přípravu světlého korpusu

Vejce pokojové teploty vyšleháme v robotu za postupného přidávání cukru do pěny. Před úplným došleháním přilijeme vlažnou vodu. Po vyšlehání ručně přimícháme prosátou hladkou mouku.

Naplníme do ráfků o pr. 23 cm 5 cm vysokých a upečeme.Pečeme při teplotě cca 170°C cca 50 minut (při jemném zatlačení prsty by se měl korpus vrátit zpět).

Po upečení korpusy v ráfku otočíme na papír a necháme zcela vychladnout (nejlépe do druhého dne).

rumový rozvar840 g
voda420 g
cukr krupice 350 g
tuzemák 70 g
kyselina citronová na špičku lžičky
červená barva dle uvážení
žlutá barva dle uvážení

Postup pro přípravu rumového rozvaru

Cukr s vodou svaříme. Po malém zchladnutí dochutíme tuzemákem a roztokem kyseliny citronové.

Část (cca 2/3) obarvíme červenou barvou, druhou část (cca 1/3) žlutou barvou.

fondánová poleva 300 g
sušená fondánová poleva267 g
voda 42 g

Postup pro přípravu fondánové polevy

Fondánový prášek smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Při této teplotě je poleva připravena k použití.

Poznámka: Barvu dávkujeme do rozvarů postupně a vždy vyzkoušíme namočit malý kousek korpusu. Když jsme s barvou namočeného korpusu spokojeni, tak začneme namáčet celý korpus.

Dort je možné nazdobit dle vlastní představy. Jemně, slavnostně, rozdělit na 16 samostatných porcí, apod.

Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit

Jak hodnotíte náš recept?

Průměrné hodnocení 4.7 / 5. 3

Recept zatím nikdo nehodnotil, budete první?

Sdílejte recept na sociálních sítích

Další recepty