5
(3)

Pro přípravu 20 ks budete potřebovat

eclair korpus 20 ks
malinový žloutkový krém 800 g
šlehačku 33% 400 g
čerstvé maliny 60 ks
malinovou fondánovou polevu300 g
sekané pistácie na dekoraci10 g
lyofilizované maliny na dekoraci10 g

Vychladlý korpus rozkrojíme na dvě poloviny. Vrchní polovinu nazdobíme malinovou fondánovou polevou, lyofilizovanými malinami a pistáciemi. Spodní polovinu naplníme malinovým žloutkovým krémem a nazdobíme čerstvými malinami. Dozdobíme ušlehanou šlehačkou a jemně přiklopíme připraveným vrškem.

eclair korpus20 ks
voda107 g
plnotučné mléko133 g
máslo 100 g
cukr krupice 5 g
sůl 1 g
mouka hladká133 g
vejce (cca 4 ks vel. L)213 g

Postup pro přípravu eclair korpusů

Vodu, mléko, máslo, sůl, cukr přivedeme k varu a zamícháme mouku. Hmotu pořádně rozmícháme a restujeme cca 4-5 minut na bílé dno (nemělo by se lepit těsto na vařečku).

Po urestování dáme do robotu částečně vychladit (mícháme hákem nebo protínačkou) a postupně přimícháváme vejce. Pořádně rozmícháme. Poté hned nastříkáme eclairy sáčkem s hladkou trubičkou na pečící papír, jemně prsty pokapeme vodou a upečeme.

Pečeme při teplotě cca 210°C, po zabarvení jemně odvětráme troubu od přebytečné páry a dopečeme při cca 180°C do světle hnědé barvy.

malinový žloutkový krém800 g
plnotučné mléko500 g
cukr krupice 113 g
vanilkový cukr20 g
vanilkový puding73 g
žloutky27 g
máslo133 g
maliny sušené(lyofilizované)10 g

Postup pro přípravu malinového žloutkového krému

2/3 mléka s cukrem přivedeme k varu. 1/3 mléka smícháme s pudinkovým práškem a žloutky. Přilijeme k vařícímu mléku, přivedeme k varu a vaříme minimálně 2 minuty do úplného provaření pudinkového prášku.

Ihned přendáme do misky, jemně pocukrujeme moučkovým cukrem, přikryjeme fólií a necháme zcela vychladnout. Nejlépe do druhého dne v ledničce.

Po vychladnutí pořádně rozšleháme v robotu, smícháme s máslem pokojové teploty a dobře vyšleháme. Nakonec přidáme sušené maliny a pořádně promícháme.

malinová fondánová poleva 300 g
sušená fondánová poleva267 g
voda 42 g
lyofilizované maliny4 g

Postup pro přípravu malinové polevy

Fondánový prášek smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Přimícháme jemně podrcené sušené maliny a pořádně rozmícháme. Můžeme dekorovat vršky banánků. V případě, že chcete použít již ochucenou polevu, použijte malinovou fondánovou polevu.

ušlehaná šlehačka 400 g
smetana 33%400 g

Postup pro přípravu šlehačky a dozdobení

Připravené eclairy s malinovým krémem ozdobíme čerstvými malinami a dobře ušlehanou šlehačkou. Nakonec jemně přiklopíme připraveným vrškem.

Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit

Jak hodnotíte náš recept?

Průměrné hodnocení 5 / 5. 3

Recept zatím nikdo nehodnotil, budete první?

Sdílejte recept na sociálních sítích

Další recepty