5
(4)

Pro přípravu 20 ks budete potřebovat

makovec korpus 20 ks
citronovou fondánovou polevu200 g
citron na ozdobu 1 ks
lyofilizované maliny na ozdobu20 ks

Vychladlé jednoporcové makovce ozdobíme cukrářským sáčkem s hladkou špičkou citronovou polevou. Před zatuhnutím dekorujeme mákem, citronovou kůrou a sušenými malinami.

makovec korpus20 ks
máslo214 g
cukr krupice164 g
žloutky256 g
bílky450 g
cukr krupice328 g
mouka hladká107 g
mouka hrubá107 g
mák mletý128 g

Postup pro přípravu korpusu makovec

Povolené máslo ušleháme se 164 g cukru a postupně přiléváme žloutky a šleháme dokud není rozpuštěný cukr. Vedle si ušleháme bílky s 328 g cukru.

Žloutkovou část zlehčíme částí ušlehaných bílků a obě hmoty spojíme a postupně přidáváme směs mouky hladké, hrubé a máku. Vše dobře ručně promícháme a dávkujeme do formiček.

Pečeme při teplotě 180°C cca 30 minut.

citronová fondánová poleva 200 g
sušená fondánová poleva178 g
citronová šťáva 30 g

Postup pro přípravu citronové fondánové polevy

Fondánový prášek smícháme důkladně s citronovou šťávou, zahřejeme na 45-48°C. Při této teplotě je poleva připravena k použití. Makovce dozdobíme polevou, mákem, lyofilizovanou malinou a kouskem citronu.

Poznámka: Ozdobit můžeme dle vlastní fantazie.

Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit

Jak hodnotíte náš recept?

Průměrné hodnocení 5 / 5. 4

Recept zatím nikdo nehodnotil, budete první?

Sdílejte recept na sociálních sítích

Další recepty