4.1
(7)

Pro přípravu 12 ks budete potřebovat

kakaový korpus 12 ks
jahodový džem180 g
čokoládový krém 500 g
jahody300 g

Upečené a vychladlé kakaové korpusy nazdobíme ušlehaným čokoládovým krémem a čerstvými jahodami. Nakonec jemně poprášíme moučkovým cukrem a dozdobíme mátou.

kakaové korpusy12 ks
máslo130 g
cukr krupice90 g
žloutky150 g
bílky 270 g
cukr krupice200 g
mouka hladká 65 g
mouka hrubá65 g
kakao65 g

Postup pro přípravu kakaových korpusů

Povolené máslo ušleháme s 90g cukru a postupně přiléváme žloutky a šleháme dokud není rozpuštěný cukr. Vedle si ušleháme bílky do kterých postupně přisypáváme 200g cukru.

Žloutkovou část zlehčíme částí ušlehaných bílků a obě hmoty spojíme a postupně přidáváme směs mouky hladké, hrubé a kakaa. Vše dobře ručně promícháme a dávkujeme do formiček.

Pečeme při teplotě cca 170°C cca 25 minut.

čokoládový krém500 g
šlehačka365 g
cukr krupice38 g
kakao 25 g
čokoláda 55%72 g

Postup pro přípravu čokoládového krému

Šlehačku s cukrem přivedeme k varu, přisypeme kakao a vaříme minimálně 2 minuty. Po provaření přecedíme do misky, přidáme čokoládu a dobře rozmícháme.

Připravený krém necháme vychladit a uložíme do druhého dne do ledničky.

dozdobení400 g
jahodový džem180 g
jahody300 g
moučkový cukr
máta

Dozdobení

Připravené korpusy namažeme jahodovým džemem. Čokoládový krém vyšleháme do krémovité konzistence a ozdobíme potřené korpusy.

Ozdobíme čerstvými jahodami a nakonec jemně posypeme moučkovým cukrem a doplníme čerstvou mátou.

Dortíky můžete ponechat ve formičkách nebo je před potíráním marmeládou vyndat a nazdobit bez formiček.

Tip: dortíky můžete připravit i s malinami nebo banány.

Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit

Jak hodnotíte náš recept?

Průměrné hodnocení 4.1 / 5. 7

Recept zatím nikdo nehodnotil, budete první?

Sdílejte recept na sociálních sítích

Další recepty