Pro přípravu 2 ks dortů budete potřebovat
kakaový korpus | 2 ks |
meruňkový džem | 450 g |
čokoládovou polevu | 300 g |
čokoládové hobliny hořké | 60 g |
čokoládové hobliny bílé | 60 g |
Upečený kakaový korpus 2x prokrojíme a obě vrstvy namažeme meruňkovým džemem. Nakonec obmažeme celý dort a necháme chvíli zatuhnout v ledničce. Po zatuhnutí potáhneme do čokoládové polevy, posypeme čokoládovými hoblinami a necháme zatuhnout. Nakonec nakrájíme a na talířku dozdobíme čerstvou šlehačkou a jahodami.
kakaové korpusy o pr. 19 cm | 2 ks |
---|---|
máslo | 190 g |
cukr krupice | 143 g |
žloutky | 225 g |
bílky | 395 g |
cukr krupice | 290 g |
mouka hladká | 95 g |
mouka hrubá | 95 g |
kakao | 95 g |
Postup pro přípravu kakaových korpusů
Povolené máslo ušleháme se 143g cukru a postupně přiléváme žloutky a šleháme dokud není rozpuštěný cukr.Vedle si ušleháme bílky do kterých postupně přisypáváme 290g cukru.
Žloutkovou část zlehčíme částí ušlehaných bílků a obě hmoty spojíme a postupně přidáváme směs mouky hladké,hrubé a kakaa.Vše dobře ručně promícháme a rozdělíme do forem.
Pečeme při teplotě cca 170°C cca 50 minut.
meruňkový džem | 450 g |
---|
Postup pro sesazení dortu
Vychlazené korpusy vykrojíme z ráfku a 2x prokrojíme. Každé patro namažeme meruňkovým džemem a nakonec obmažeme celý dort zbylým džemem.
Připravené dorty necháme alespoň hodinu vychladit v ledničce.
čokoládová poleva | 300 g |
---|---|
základní fondánová poleva | 110 g |
čokoláda 55% Excellence | 110 g |
máslo | 28 g |
šlehačka 33% | 55 g |
Postup pro přípravu čokoládové polevy
Smetanu s máslem společně svaříme. Ihned po převaření přidáme připravenou základní fondánovou polevu a nakonec čokoládu.
Vše dobře rozmícháme a můžeme potáhnout připravené dorty.
dozdobení | |
---|---|
čokoládová poleva | 300 g |
čokoládové hobliny hořké | 60 g |
čokoládové hobliny bílé | 60 g |
Postup pro dozdobení
Připravenou čokoládovou polevou potáhneme vychlazené dortíky a necháme jemně stéct po stranách.
Ještě před zatuhnutím posypeme hořkými a bílými hoblinami a necháme zatuhnout.
Doporučuji: dortíky můžeme nakrájet a dozdobit čerstvě ušlehanou šlehačkou a čerstvými jahodami, případně jiným čerstvým ovocem.
Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit
-
Digitální teploměr tužkový585 Kč vč. DPH (bez DPH 483,47 Kč)
-
Čokoláda hořká Excellence 55%345 Kč vč. DPH (bez DPH 300 Kč)
-
Holandské kakao160 Kč vč. DPH (bez DPH 139,13 Kč)
-
Fondánová poleva139 Kč vč. DPH (bez DPH 120,87 Kč)
-
Papír na pečení – 50 archů95 Kč vč. DPH (bez DPH 78,51 Kč)
-
Papír na pečení – role 20m72 Kč vč. DPH (bez DPH 59,50 Kč)
-
Papír na pečení – 20 archů39 Kč vč. DPH (bez DPH 32,23 Kč)
-
Papír na pečení – role 8m37 Kč vč. DPH (bez DPH 30,58 Kč)
-
Podložka pod dort zlatá pr.20cm – 5ks32 Kč vč. DPH (bez DPH 26,45 Kč)