4.3
(4)

Pro přípravu 20 ks budete potřebovat

linecké oválky 40 ks
citronový krém 600 g
citronovou fondánovou polevu400 g
limetkové sypání 20 g
citronovou kůru na dozdobení

Vychladlé linecké oválky slepíme připraveným tvarohovým krémem a necháme zatuhnout v lednici. Po zatuhnutí potáhneme vršky do citronové polevy a ozdobíme limetkovou dekorací a citronovou kůrou.

linecké oválky40 ks
máslo216 g
cukr moučka108 g
mouka hladká 324 g
žloutky 1 ks
vanilkový cukr 10 g

Postup pro přípravu lineckých oválků

Nakrájené máslo propracujeme s vanilkovým cukrem a prosátým moučkovým cukrem. Postupně přidáme žloutky a vše dobře promícháme. Nakonec zapracujeme prosátou hladkou mouku, vše dobře propracujeme a necháme nejlépe do druhého dne odpočinout zabalené ve folii v lednici.

Druhý den těsto propracujeme, na pomoučeném vále vyválíme na cca 3-4 mm, vykrájíme oválky, které pečeme při 175°C cca 10 minut do zlaté barvy.

citronový krém600 g
citronová fondánová poleva115 g
máslo 245 g
měkký tvaroh 240 g
citronová kůra ze dvou a půl citronu

Postup pro přípravu citronového krému

Povolené máslo s připravenou citronovou fondánovou polevou a citronovou kůrou vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh, vše dobře vyšleháme a můžeme použít.

citronová fondánová poleva 400 g
sušená fondánová poleva356 g
citronová šťáva 56 g

Postup pro přípravu citronové polevy

Fondánový prášek smícháme důkladně s citronovou šťávou, zahřejeme na 45-48°C. Při této teplotě je poleva připravena k použití.

Doporučuji: Linecké těsto přestáváme míchat v okamžiku spojení všech surovin. Při dalším míchání hrozí spaření těsta (nasáknutí tuku do mouky) a následně problematického vyvalování. Ze zbylého těsta, které nejde již vyválet, můžeme vymačkat košíčky, které následně naplníme krémem.

Množství citronové šťávy v krému můžete upravit dle vlastní chuti.

Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit

Jak hodnotíte náš recept?

Průměrné hodnocení 4.3 / 5. 4

Recept zatím nikdo nehodnotil, budete první?

Sdílejte recept na sociálních sítích

Další recepty