4.8
(4)

Pro přípravu 2 ks budete potřebovat

korpus na biskupský chlebíček 2 ks
fondánovou polevu300 g
ozdobu 2 ks

Upečené a vychladlé biskupské chlebíčky polijeme nejlépe na mřížce fondánovou polevou a ještě před zatuhnutím ozdobíme.

biskupský chlebíček korpus2 ks
hrubá mouka na vysypání formy
olej na vymazání formy
cukr moučka240 g
máslo240 g
mouka hladká288 g
vejce (cca 4 ks vel. L)240 g
rozinky 72 g
kandovaný pomeranč36 g
kandovaná citronová kůra36 g
sušené brusinky60 g
prášek do pečiva1/2 sáčku

Postup pro přípravu biskupského chlebíčku

Nejdříve si vymažeme formy olejem a vysypeme hrubou moukou.

Povolené máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně zašleháme žloutky. Vše ještě dobře vyšleháme. Když máme vyšlehanou máslovou část, můžeme vyšlehat bílky.

Do máslové části přimícháme směs ovoce, (kandovaný pomeranč, kandovaná citronová kůra, sušené brusinky, rozinky) které jsme předem obalili v mouce a dobře promícháme, přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a vše dobře promícháme. Nakonec po částech jemně a postupně přimícháme ušlehané bílky.

Naplníme vymazané a vysypané formy hrubou moukou a ihned pečeme při teplotě cca 170°C cca 35-45 minut.

fondánová poleva 300 g
sušená fondánová poleva272 g
voda 42 g

Postup pro přípravu fondánové polevy

Fondánový prášek smícháme důkladně s vodou a zahřejeme na 45-48°C. Při této teplotě je poleva připravena k použití. Přelijeme chlebíčky a ještě před zatuhnutím dozdobíme.

Poznámka: Ozdobit můžeme dle vlastní fantazie.

Použitá forma na tento recept – srnčí hřbet o délce 30 cm. Formu lze použít i jinou, např. silikonovou.

Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit

Jak hodnotíte náš recept?

Průměrné hodnocení 4.8 / 5. 4

Recept zatím nikdo nehodnotil, budete první?

Sdílejte recept na sociálních sítích

Další recepty