5
(2)

Pro přípravu 20 ks budete potřebovat

bezlepkové linecké oválky 40 ks
citronový krém 600 g
citronovou fondánovou polevu400 g
limetkové sypání 20 g
citronovou kůru na dozdobení

Vychladlé linecké oválky slepíme připraveným tvarohovým krémem a necháme zatuhnout v lednici. Po zatuhnutí potáhneme vršky do citronové polevy a ozdobíme limetkovou dekorací a citronovou kůrou.

bezlepkové linecké oválky40 ks
směs na bezlepkové linecké těsto440 g
máslo130 g
vejce 130 g

Postup pro přípravu bezlepkových lineckých oválků

Směs na bezlepkové linecké těsto smícháme s máslem pokojové teploty a vejci. Hákem mícháme na nízkou rychlost cca 5 minut. Těsto zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici.

Druhý den těsto vyválíme na vále za pomoci škrobu (pudinkového prášku, apod.) na cca 3-4 mm, vykrájíme oválky, které pečeme při 175°C cca 10 minut do zlaté barvy.

citronový krém600 g
citronová fondánová poleva115 g
máslo 245 g
měkký tvaroh 240 g
citronová kůra ze dvou a půl citronu

Postup pro přípravu citronového krému

Povolené máslo s připravenou citronovou fondánovou polevou (zcela vychlazenou) a citronovou kůrou vyšleháme do pěny. Přidáme tvaroh, vše dobře vyšleháme a můžeme použít.

citronová fondánová poleva 400 g
sušená fondánová poleva356 g
citronová šťáva 56 g

Postup pro přípravu citronové polevy

Fondánový prášek smícháme důkladně s citronovou šťávou, zahřejeme na 45-48°C. Při této teplotě je poleva připravena k použití.

Množství citronové šťávy v krému můžete upravit dle vlastní chuti.

Pro přípravu receptu můžete u nás zakoupit

Jak hodnotíte náš recept?

Průměrné hodnocení 5 / 5. 2

Recept zatím nikdo nehodnotil, budete první?

Sdílejte recept na sociálních sítích

Další recepty